fbpx

Nieuws

Het laatste nieuws van Studio A12

Heerlijk (boks)avondje in Bunnik

Vergeet 5 december. Het heerlijk avondje valt in Bunnik op 6 december dit jaar. Drie maanden lang hebben we ons twee keer in de week in het zweet gewerkt om vandaag de ring in te stappen tijdens het Brecheisen Business Boksgala in Studio A12.

Vanavond moet het gebeuren. Hier hebben we voor getraind. Tot vorige week donderdag wist niemand wie zijn tegenstander was. Sommigen werd het wachten bijna teveel. Maar aan het einde van de laatste training las trainer Eugène Sedney op wie het tegen elkaar gingen opnemen. Jammer dat je op zo’n moment niet bij iemand in zijn hoofd kan kijken. Ik ben heel benieuwd naar de eerste reactie van iedereen.

Natuurlijk kwam het even later in de kleedkamer ook uitgebreid ter sprake. Er waren een paar dark horses bij. Mannen die op andere momenten hadden getraind omdat het reguliere trainingsschema niet paste met werk. Dat maakt het extra spannend of onzeker. Toch maakt het denk ik niet uit. Je tegenstander kennen geeft een gevoel van schijnzekerheid.

Waar je namelijk absoluut geen idee van hebt is hoe je straks reageert in de ring. Dat weet ik niet van mijn tegenstander en dat weet ik niet van mezelf. Sla ik dicht? Heb ik benen vol vla? Krijg ik 1000 volt van het publiek en de schijnwerpers? Het zou wel passen bij m’n bokscape die ik van een vriend kreeg. “Lightning Kouveld” liet hij erop drukken. Dat moet nog maar blijken, maar alle beetjes extra geloof helpen.

Het zijn wel dit soort dingen waar ik op dit moment het meeste voorpret van heb. Het vooruitzicht dat we daar straks 3 x 1,5 minuut de strijd aangaan. Dat er een grote groep vrienden staat te juichen. En de binnenkomst. Iedereen heeft een nummer gekozen waarmee hij opkomt. Lekkere stevige rock, opzwepende dance, er zit van alles tussen. Het is het laatste shotje adrenaline dat je jezelf kunt meegeven de ring in. Ik koos voor The Warrior’s Code van de Dropkick Murphy’s. Brengt de sfeer er lekker in.

Op de app zat de sfeer er al langer in. Het aantal appjes in de groepsapp is explosief gestegen de laatste tijd. Veel (on)gein, briljante sinterklaasrijmpjes, filmpjes ter inspiratie en ook veel vragen, waaruit je wel kon opmaken dat de zenuwen hier en daar wat begonnen op te spelen. Dat was bij sommigen al eerder het geval, wat bijna erin resulteerde dat iemand opgaf, maar met z’n allen hebben we hem weer opgepept en nu staat hij er ook gewoon. Dat is toch mooi? Wat er gebeurt in zo’n groep is best bijzonder.

Die groep bestaat uit 20 ondernemers. Maar daar houdt de gelijkenis ongeveer op. De een is een televisiepersoonlijkheid, de ander heeft een bekend vervoersbedrijf en van sommige snap ik maar half wat ze doen, maar ze hebben in elk geval gemeen dat ze een bedrijf runnen en ook daarbuiten van een uitdaging houden. Dat vind ik mooi. Een hele diverse groep. Geen straatvechters, maar wel mannen die gaan voor resultaat. Mannen die houden van winnen. Dat belooft dus wat.

Maar bij het bezoekje aan de ringarts was iedereen toch weer net een beetje het jochie dat naar de schooldokter moet. Geen idee of die nog bestaat, maar zo niet, zo oud ben ik dus! En ik ben geen uitzondering. De gemiddelde leeftijd is denk ik zeker 40. Beetje zuchten met zo’n koud ding op je borst, de meesten komen er toch wat lacherig uit, maar het onderzoek is wel degelijk serieus. En het voelt toch goed als de arts na afloop zegt: ‘fit to box’.

En dan was er ook nog het artikel in het AD gisteravond. Rob Peek, een van de organisatoren en vorig jaar zelf deelnemer vertelt in het stuk over zijn eigen ervaring en wat ons te wachten staat. Maar het hoogtepunt van het artikel, voor mij persoonlijk, was dat we ‘captains of industry’ worden genoemd. Als ZZP’er in communicatie is dat een ongelooflijk rendement op drie maanden investeren 😉

Ik ben heel benieuwd hoe iedereen zich voorbereidt vandaag. Sommigen zullen gewoon aan het werk zijn, want business gaat gewoon door. Er zullen er zeker zijn met kriebels in hun buik. Ikzelf  doe het kalm aan tot vanavond. Beetje relaxen en de zenuwen in bedwang houden. Om 20.45 uur mag ik. Het zal een moment zijn waar ik hopelijk nog lang met een gevoel van trots op terug kan kijken.

In elk geval kan ik nu alvast zeggen dat het concept business boksen, zoals het hier is neergezet, onder begeleiding van twee ervaren trainers en onder toeziend oog van de Nederlandse Boksbond, mij uitstekend is bevallen. Ik kan zo’n uitdaging iedereen aanraden. Goed voor je lijf (als je je dekking een beetje op orde hebt dan he!) en goed voor de moraal. Ik zou willen zeggen, kom vanavond kijken, dan krijg je een goede indruk, maar dat gaat niet. De tent is uitverkocht vanavond. 450 man. Ik heb er zin in.

Organiseer nu je event met toegangsbewijs